Nieuws van Sport050 - douches minder warm

Geplaatst op 20-02-2023  -  Categorie: Algemeen

Energiebesparende maatregelen in sportvoorzieningen

Door de oorlog in Oekraïne zijn de prijzen van gas en elektriciteit enorm gestegen. Dit raakt ons allemaal: inwoners, bedrijven én sportverenigingen. Om de sport betaalbaar te houden, heeft de gemeente Groningen onderzocht wat we kunnen doen om het energiegebruik zoveel mogelijk te reduceren in de sportaccommodaties. We vinden het belangrijk dat jullie als klant hier zo weinig mogelijk last van hebben. De sportaccommodaties blijven dus gewoon open en beschikbaar om te huren. De energiebesparende maatregelen die we direct gaan doorvoeren zijn:

  • We gaan de temperatuur van de douches met 2 graden verlagen in alle gemeentelijke sportaccommodaties zoals zwembaden, gymzalen en sporthallen. Het zwembadwater en de luchttemperatuur in de binnensportaccommodaties blijven gelijk.
  • We plaatsen extra deurdrangers in al onze accommodaties, zodat er weinig warmte verloren gaat.

Naast deze maatregelen op korte termijn gaan we onderzoeken of we de sportaccommodaties sneller kunnen verduurzamen, bijvoorbeeld door onze ‘oude’ zonnepalen te vervangen door nieuwe zonnepanelen die meer rendabel zijn. Ook onderzoekt de gemeente Groningen andere maatregelen die zouden kunnen helpen het energieverbruik tegen te gaan, zoals het vervangen van de luchtboarding op de 400-meterbaan van Kardinge of het afdekken van de buitenzwembaden met folie om de warmte vast te houden.

 

Sport050