Update start zwemactiviteiten

Geplaatst op 02-07-2020  -  Categorie: Algemeen

1554569-719953878081690-7117426110443132725-nHallo allemaal,

Even weer een update van de kant van het bestuur inzake het hervatten van onze zwemactiviteiten.
Met ingang van 1 juli is het Protocol Verantwoord Zwemmen aangepast en kunnen de zwembaden van “gesloten en deels open” naar “open met een aantal restricties”. Daar zijn we uiteraard erg blij mee! Zoals het nu lijkt gaan we daarom onze lessen hervatten op woensdag 19 augustus en vrijdag 21 augustus 2020.

We kunnen dus op een redelijk normale manier onze kinderen weer lesgeven. De lesgevers mogen weer mee het water in bij kinderen t/m 12 jaar en de meisjes t/m 18 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden (in het water en op de kant). Voor volwassenen geldt dat in het water de 1,5 meter norm niet meer in acht genomen hoeft te worden, maar op de kant en in de kleedkamers wel!

We moeten alle zwemsters registreren en er blijven bepaalde looproutes in de zwembaden zodat de volwassenen de 1,5 meter afstand kunnen houden. Regels met betrekking tot douchen, toiletgebruik en uit- en aankleden worden ook versoepeld, maar er blijven de nodige restricties.

Ruim voor de start in augustus zullen we u nader berichten over de regels. Wij gaan een aangepast “plan van aanpak” maken die ter goedkeuring naar de gemeente Groningen wordt gestuurd.

We wensen u een fijne zomervakantie en zien iedereen GRAAG op 19 of 21 augustus in de zwembaden.

Uiteraard zullen we betreffende de contributie ook aanpassingen doen, maar daar komen we in een later stadium op terug, zoals u wellicht begrijpt.

Natuurlijk kunt u ons als bestuur zo nodig bereiken via de website.

Namens het bestuur van de zwemvereniging DZN Groningen,
Nelly Raspe-Hindriks, voorzitter