Zwemmen tijdens de gedeeltelijke lockdown

Geplaatst op 17-10-2020  -  Categorie: Algemeen

Zoals het nu lijkt kunnen we de zwemlessen en trainingen continueren in de periode van de gedeeltelijke lockdown.

Natuurlijk gelden nog steeds de algemene regels voor het zwembadbezoek (thuis blijven bij klachten, handen wassen/desinfecteren enz.) volgens de richtlijnen van het RIVM. Daar is nu aan toegevoegd dat alle personen van 13 jaar en ouder dringend wordt verzocht een mondkapje te dragen in het gebouw.

Voor alle damesleden (woensdag en vrijdag):
Alle damesleden wordt verzocht het badpak thuis onder de kleding aan te doen en in de zwemzaal uit te kleden op de daarvoor aangewezen banken. Na het zwemmen is douchen niet meer mogelijk. Aankleden kan in de kleedkamers (maximaal 4 of 5 volwassenen per kleedkamer) of de wisselcabines. Het toilet is eventueel wel te gebruiken.
Zowel buiten als IN het water moet de 1,5 meter afstand aangehouden worden. De lesgevers zullen zo goed mogelijk aangeven hoe de routing in het bad wordt. Maar met jullie medewerking moeten we dit kunnen realiseren.
Helaas is koffie/thee drinken na het zwemmen voorlopig niet meer mogelijk.

Voor de meisjes die zwemmen op woensdag:
Alle leden die zich zelfstandig kunnen omkleden wordt verzocht het badpak thuis onder de kleding aan te doen en in de zwemzaal uit te kleden op de daarvoor aangewezen banken. Na het zwemmen is douchen niet meer mogelijk. Aankleden kan in de kleedkamers (maximaal 4 of 5 volwassenen per kleedkamer) of de wisselcabines.

Voor de meisjes die worden geholpen door een ouder/verzorger:
U komt samen in de hal van het zwembad. De kinderen hebben hun zwemkleding al aan onder de gewone kleding. In de hal kleden de meisjes zich uit en één van onze dames neemt de zwemstertjes in badpak mee de zwemzaal in en draagt ze over aan de zwemjuf.
U kunt helaas niet plaatsnemen op de tribune, maar moet het gebouw verlaten. Wel vragen we u om uiterlijk 5 minuten voordat de les is afgelopen weer binnen te zijn in een kleedkamer. De douches zijn gesloten. Wij brengen uw kind(eren) naar de kleedkamers, waar u ze kunt helpen met afdrogen en aankleden. Als de kleedkamers vol zijn (maximaal 4 of 5 volwassenen per kleedkamer) vragen we u om gebruik te maken van de wisselcabines.

Houd rekening met elkaar en zorg steeds dat de 1,5 meter afstand wordt gewaarborgd. Zo hopen we op een verantwoorde manier te kunnen blijven zwemmen.